Pagina de internet a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia dedicată Regio-Programului Operational Regional 2014-2020!

Seminar de informare privind noutăţile din POR 2014 – 2020, varianta draft

dsc_0053-1432200243.jpg

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, prin directorul Liviu Muşat, directorul adjunct Direcţia Dezvoltare şi Comunicare, Daniela Traian, şi şeful Serviciului Comunicare, Cristina Radu, a participat, la invitaţia Consiliului Judeţean Argeş, la seminarul de informare destinat reprezentanţilor unităţilor administrativ-teritoriale din Argeş.

Scopul participării la această întâlnire de lucru a fost prezentarea noutăţilor privind oportunităţile de finanţare din Programul Operaţional Regional pentru perioada de programare 2014 - 2020, conform variantei draft, transmisă spre aprobare Comisiei Europene, la sfârşitul lunii aprilie.

Astfel, s-au purtat discuţii şi au fost analizate Axele prioritare ale programului, tipurile de activităţi şi solicitanţi eligibili. De asemenea, autorităţile publice de la nivelul judeţului Argeş, prezente la această întâlnire, au aflat detalii importante despre modul de accesare a fondurilor nerambursabile europene Regio, prin proiecte care să sprijine dezvoltarea economico-socială a judeţului Argeş, identificarea celor mai bune metode de iniţiere şi dezvoltare a unor investiţii de succes, precum şi clarificări pe marginea problemelor legate de finanţarea din fonduri europene.

Totodată, a fost prezentat stadiul implementării proiectelor aflate în derulare în cadrul programului Regio 2007 - 2013, ai căror beneficiari sunt unităţile administrativ-teritoriale de la nivelul judeţului Argeş.