Pagina de internet a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia dedicată Regio-Programului Operational Regional 2014-2020!

Grup tematic regional privind susținerea sănătății și a protecției sociale

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a organizat astăzi, 20 februarie, în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Giurgiu, întâlnirea de lucru destinată Grupului tematic regional pentru susținerea sănătății și a protecției sociale, eveniment realizat cu scopul pregătirii viitoarei perioade de programare. Prezent la eveniment, primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a salutat organizarea întâlnirii de lucru regionale în municipiul Giurgiu, asigurându-ne totodată că va susține activ procesul de actualizare a documentelor strategice necesare noului exercițiu financiar.

În deschiderea evenimentului, Daniela Traian, director adjunct al Direcției dezvoltare și comunicare, a precizat că evenimentul organizat la Giurgiu este al cincilea, din seria celor șapte programate în județele din regiunea Sud Muntenia. „Aceste întâlniri de lucru, desfășurate pe teme diferite, sunt deosebit de importante nu doar pentru procesul de planificare a viitoarei perioade de programare, un proces transparent și participativ, ci și pentru implicarea partenerilor pe a căror contribuție ne fondăm demersurile programatice.”

Prezentările realizate în acest context au vizat arhitectura instituțională și obiectivele prioritare de investiții pentru 2021-2027, analiza SWOT pentru domeniul analizat și Strategia de specializare inteligentă a regiunii noastre. Potrivit analizei efectuate, Sud Muntenia înregistrează un deficit al serviciilor de sănătate și sociale, fiind în același timp afectată de fenomenul de îmbătrânire demografică și de schimbări sociale ce au un impact negativ asupra locuitorilor. Pentru toate aceste aspecte evidențiate, accesarea fondurilor europene în perioada 2021-2027 rămâne o oportunitate ce poate fi valorificată în cadrul diferitelor programe operaționale, potrivit noii arhitecturi instituționale.

Sesiunea de informare a fost urmată de ateliere de lucru al căror obiectiv a fost actualizarea tipurilor de intervenții pentru Planul de dezvoltare regională 2021-2027, document strategic ce va sta la baza viitoarelor finanțări europene . În acest context, cei 50 de participanți reprezentând mediile economic, public și privat au identificat nevoi ale comunității privind susținerea sănătății și a protecției sociale, formulând în același timp măsuri și soluții care să configureze o regiune mai aproape de oameni.

Calendarul grupurilor tematice regionale derulate de ADR Sud Muntenia continuă cu domeniile: dezvoltare urbană durabilă și localități inteligente; și educație şi ocuparea forței de muncă.

Detalii despre viitoarele întâlniri puteți afla accesând link-ul: https://regio.adrmuntenia.ro/grupurile-tematice-regionale-organizate-la-nivelul-regiunii-sud-muntenia/article/1893.